oblicz pola całkowite
Natalia: sześcian o krawędzi długości 12cm i prostopadłościan o krawędziach podstway długości 6cmi 4cm
mają równę objętości. Oblicz pole powierzchni całkowitej z tych brył.
12 wrz 11:34
Kejt:
wzór na Pc sześcianu:
a=12
Pc1=6a2
V1=a3
V2=abc
a3=abc
123=6*4*c
c=...
Pc2=2ab+2bc+2ac
12 wrz 11:37
karola: nie wychodzi chyba ma wyjść taki wynik P1=864cm
2 p2=1488 cm
2 jak tobie wyszło
12 wrz 12:16
Kejt: wyszło mi tak jak w odpowiedziach. może masz błędy rachunkowe.. pokaż jak liczyłaś.
12 wrz 12:20
karola: ok wyszło mi wszystko dzieki
12 wrz 12:36