potęgi
czabuś: x= szescienny pierwiastekz 16 x (0,125) do potęgi minus jednej drugiej prosze o pomoc
11 wrz 18:47
sushi_ gg6397228:
x=
3√16*0.125−0.5
tak to ma wygladac
11 wrz 18:50
czabuś: yhy sorki ze ja tak pisze ale neiwiem jak wtawiac te pierwiastki i wogule :0 prosze
jak to rozwiazac?
11 wrz 18:53
sushi_ gg6397228:
obok tabelki masz niebieski kolor wiecej przykladow i masz liste jakie trzeba wpisac komendy
11 wrz 18:54
czabuś: tylko to (0,125) to juz bez pierwiastak ma byc
tylko 16 pod pierwiastkiem
11 wrz 18:55
czabuś: oki dzieki

ale jak to rozwizac?
11 wrz 18:55
sushi_ gg6397228: | | 1 | |
0.125−0.5 = ( |
| )−12= 812 = (23 ) 12= 232 |
| | 8 | |
11 wrz 18:56
11 wrz 18:58
sushi_ gg6397228:
243* 232=...
11 wrz 18:59
czabuś: U(0,5)(−4) x 81 (p5 216)
11 wrz 19:01