Wykaz, ze:
gelynder: Wykaz, ze:
b)
√9−2√14 =
√2 +
√7
c)
√13−2√30 =
√10 −
√3
czy w a) mozna zastosowac sprzezenie? czy raczej nic to nie da? a te inne juz w ogole nie wiem
jak ruszyc:((
11 wrz 18:01
gelynder: b) √9+2√14 = √2 + √7
mala pomyłka była. tu jest poprawne b)
11 wrz 18:02
gelynder: b)
√9+2√14 =
√2 +
√7
o, yo juz napewno jest dobrze
11 wrz 18:03
sushi_ gg6397228: a) i b) bylo robione wczoraj poszukaj zadaniach
11 wrz 18:22
gelynder: ok. dzieki
11 wrz 18:25
sushi_ gg6397228: c) tez musisz rozbicaby pod pierwiastkiem wyszla prawa strona
13 −2 √30 = 10 − 2 √10*√3 + 3 = i zwijamy wzorem (a+b)2=...
11 wrz 18:36