potegi
biba: pierwiastek szescienny z 216x12 + 216x8+ 216x7 = prosze opomoc w tym zadaniu , z góry dziekuję
to jest zdziału potęga o wykładniku rzeczywistym
11 wrz 17:50
Bogdan:
To
56487 też Ty ?
11 wrz 17:51
Bogdan:
Podaj wynik działania: 12a + 8a + 7a =
11 wrz 17:53
biba: ma wyjsc 18
11 wrz 17:57
Bogdan:
Jeszcze raz. Podaj wynik działania: 12a + 8a + 7a =
11 wrz 17:59
biba: ale jak mam podac wynik działania jak go nie znam

?
11 wrz 18:01
Bogdan:
Ile jest razem a w działaniu 12a + 8a + 7a ?
11 wrz 18:04
Bogdan:
To inaczej.
12gruszek + 8 gruszek + 7 gruszek =
Ile jest gruszek?
11 wrz 18:05
biba: no 27
11 wrz 18:14
biba: jestes tammm

11 wrz 18:16
biba: czyli dodajemy te liczby przez ktore mnozymy

?
11 wrz 18:19
Bogdan:
Czyli jest 27 gruszek oraz jest 27a.
To teraz podobne przykłady:
12√5 + 8√5 + 7√5 =
12*π + 8*π + 7*π =
12*216 + 8*216 + 7*216 =
Podaj wyniki tych działań.
11 wrz 18:20