Macie jakiś pomysł?
ewa: 2. Narysuj wykres funkcji i określ zbiór wartości funkcji f, która każdej liczbie naturalnej n
przyporządkowuje resztę z dzielenia tej liczby przez 6. 3. Zapisz w postaci ogólnej zwór
funkcji kwadratowej wiedząc, że jej wykres przechodzi przez punkty o współrzędnych: A = (0,
1), B = (1, 6) i C = (–1, 0).
11 wrz 17:33
sushi_ gg6397228: reszt z dzielenia jest 0,1,2,3,4,5
dla x=1 y= 1
x=2 y=2
x=3 y=3
x=4 y=4
x=5 y=5
x=6 y=0
x=7 y=1
x=8 y=2
3. y=ax2+bx+c podstawiamy 3 punkty i mamy ukladzik rownan
11 wrz 18:25