matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
w
Marta:
oblicz wartość wyrażenia W=x
3
− x
2
dla x=2+
√
3
11 wrz 14:32
Eta:
W(x) = x
2
( x−1) W( 2+
√
3
)= ( 2+
√
3
)
2
* (2+
√
3
−1)= ( 7+4
√
3
)*(1+
√
3
)=......... teraz wymnóż
11 wrz 14:38
Kejt:
(2+
√
3
)
3
−(2+
√
3
)
2
=(2+
√
3
)
2
((2+
√
3
)−1)=...
11 wrz 14:39