matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz przedział monotoniczności funkcji
Jeanne:
Wyznacz przedział monotoniczności funkcji. a) y=x
2
+4x+5 b) y=−2x
2
+4x+1 c) y=−2x
2
−12x−20 d) y=
1
2
x
2
+x e ) y=−
1
3
x
2
+2x−2
11 wrz 13:30
Kejt:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1483.html
11 wrz 13:34
Misia;):
dzięki
11 wrz 13:49