matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytm
Marta:
wykaż że log
a
b=−log(na dole 1 przez a)b
11 wrz 13:22
Godzio:
log
a
b = −log
1/a
b
log
1/a
b
log
1/a
b
L = log
a
b =
=
= − log
1/a
b = P
log
1/a
a
−1
11 wrz 13:23
Marta:
dziękuję
11 wrz 13:30