Równania kwadratowe
Tosia ;): Znajdź taki argument X, dla którego wartości funkcji f i g są równe. Podaj ilustracje
graficzną:
f(x)= x2−4x+3
g(x)=−x2+2x+3
11 wrz 12:56
think: wartości są równe, tzn
f(x) = g(x)
x
2 − 4x + 3 = −x
2 + 2x + 3
rozwiąż to równanie kwadratowe poszukaj pierwiastków i one będą rozwiązaniami

No a rysunek to chyba sama potrafisz zrobić.
11 wrz 12:59
Eta:
rozwiąż równanie
f(x) = g(x) ........ podaj "x"
graficznie: narysuj obydwa wykresy ( parabole)
znajdź ich punkt przecięcia ( wspólny) i odczytaj "x"
11 wrz 13:00
Tosia ;): To co mi napisaliście to tyle wiem

Ale nie wiem dlaczego mi inaczej wychodzi niż ma wyjść:(
14 wrz 15:11
b.: napisz wiec po kolei, jak to liczysz, wtedy sie okaze, gdzie jest blad (byc moze w
rozwiazaniach

)
14 wrz 15:17