Ile procent?
malowana: W brydża nie potrafi grać 85% Polaków, podczas gdy w szachy umie grać 65% Polaków. O ile
procent więcej jest Polaków niepotrafiących grać w brydża od tych, którzy nie potrafią grać w
szachy?
11 wrz 09:53
logicznie wylogowana: hej, malowana
na mój chłopski rozum to nie jest trudne. Masz:
85% − Polacy nie umiejący grać w brydża
65% − Polacy umiejący grać w szachy
100%−65%=35%− Polacy nie umiejący grać w szachy
85%−35%=50%
Odp. Polaków nie potrafiących grać w brydża jest o 50% więcej od tych, którzy nie potrafią grać
w szachy. Jeśli żle to poprawiać

i czekam na rozwiązanie moich nieszczęsnych urn..
11 wrz 10:49
malowana: ma wyjść 143%
11 wrz 16:08
Dada:
| 85% − 35% | | 50 | |
| % * 100% = |
| * 100% |
| 35 | | 35 | |
11 wrz 16:13
malowana: dzięki Dada
12 wrz 12:02