POMOCY !!!!!!!!!!!!!!!!
Ona: Klasa liczy 18 osób. W tym 10 dziewcząt Na ile sposobów można wybrać cztero osobową delegację
w której będzie
− 2 chłopaków i 2 dziewczyny
− 1 chłopak i 3 dziewczyny
− 3 chłopaków i 1 dziewczyna
rozwiążcie to mi
10 wrz 19:28
Svanar: 10 dziewczyn i 8 chłopaków:
Niech ktoś sprawdzi
10 wrz 19:30
Ona: tam z przodu nic nie powinno byc ?
10 wrz 19:34
Ona: jak to rozwiązać
10 wrz 19:34
sushi_ gg6397228: jest OK
10 wrz 19:35
sushi_ gg6397228: rozpisujesz
10 wrz 19:36
Ona: rozwiążcie to proszę
10 wrz 19:36
sushi_ gg6397228: Svanar podał odpowiedzi jak maja wygladac kombinacje, ja podalem jak sie liczy symbol Newtona,
"LENIA" nie wygonie z Ciebie, jak sama tego nie zrobisz
10 wrz 19:38
Ona: ok
10 wrz 19:38
sushi_ gg6397228: jak policzysz sama i podasz odpowiedzi, to wtedy mozemy sprawdzic czy dobrze policzylas
10 wrz 19:39
10 wrz 19:51
sushi_ gg6397228: wyniki musza byc liczbami naturalnymi
| | 9*10 | |
a) |
| * .... wiec na pewno nie bedzie 20 |
| | 2 | |
b i c źle
10 wrz 19:54
Ona: ale skąd to się wzięło
11 wrz 16:43
Bogdan:
DZ CH | RAZEM
10 8 | 18
−−−−−−−−−−−−−|−−−−−−−−−−
A: 2 2 |
|
B: 3 1 | 4
|
C: 1 3 |
−−−−−−−−−−−−−|−−−−−−−−−−
Svanar − ok.
11 wrz 16:59
Ona: i tyle tego zadania
11 wrz 17:00
Bogdan:
| | | | | | 10 * 9 * 8 | | 8 | |
np. B: |B| = | * | = |
| * |
| = 960 |
| | | | 1 * 2 * 3 | | 1 | |
11 wrz 17:02
Ona: dzięki teraz już rozumiem
11 wrz 17:14
11 wrz 17:18
Bogdan:
Przypominam podstawowe zależności dotyczące symbolu Newtona.
11 wrz 17:40