oblicz pole obszaru ogarniczonego liniami
miku: jak obliczyc pole ograniczone liniami y=lnx, y=x; y=0, x=0 ? domyslam sie ze calka

ale
totalnie nie wiem jak sie za to zabrac
10 wrz 15:21
Edek:

− całka od 0 do 1 z lnx
10 wrz 15:54
miku: czyli y=x nie biore pod uwage i obliczam tylko calke z lnx? a potem podstawiem 1 ?
10 wrz 16:05
Bogdan:
a może w zadaniu nie ma prostej y = x, jest natomiast prosta y = −x
względnie jest y = x i y = −lnx ?
10 wrz 16:11
AS: Szanowny Miku
Podajesz treść zadania z błędami a innych zmuszasz do zgadywanki.
To nie fair.
10 wrz 16:21
miku: wlasnie nie.. na egzaminie dostalem takie zadanie i jestem zmieszany nie mam pojecia jak sie za
to zabrac.. mi tez w nim cos nie pasuje..
10 wrz 16:39
miku: w kazdym razie dziekuje za pomoc
10 wrz 19:03