matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
help
misia:
wykonaj potęgowanie a≠0, b≠0, x≠0 , y≠0. a) (x
−2
}
5
a
b) [(−
)
−2
]
2
2
10 wrz 07:34
Godzio:
a) x
−10
2
16
b) (−
)
4
=
a
a
4
10 wrz 08:07
dominik:
a) (x−2)
5
=x
1
0=(1/x)
1
0=1/x
1
0
18 wrz 19:41