matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyłączenie przed pierwiastek
atex:
√
(
m
2
+n
2
2mn
)
2
−1
=
m
2
+n
2
2mn
*
√
co ma być pod pierwiastkiem i dlaczego
9 wrz 23:09
mila:
skorzystaj ze wzoru a
2
−b
2
=(a+b)(a−b) Twoje a=(m
2
+n
2
)/2mn b=1
10 wrz 16:37