kwadratowa
Ari: Narysuj wykres funkcji kwadratowej:
y=−5x
2
y=−0,5x
2
chodzi mi głównie jakich liczb użyć w tabelce.
9 wrz 20:59
voltage: | | 1 | | 1 | |
podstawiasz np. 1 i zamiast x i liczysz, wynik to będzie y np. |
| *12= y, y= |
| |
| | 2 | | 2 | |
później podstawiasz np. 2 i znowu liczysz, tworzysz tabelkę z takich liczb jakie sobie
wybierzesz.
9 wrz 21:04
Ari: | | 1 | |
a moge pozniej an wykresie zaznaczyć |
| itp.? |
| | 2 | |
9 wrz 21:06
voltage: dla x=2, y=2 itd
9 wrz 21:11
Ari: | | 1 | |
a np jak masz y= |
| x2 to jakie moge dać liczby |
| | 7 | |
?
9 wrz 22:05
think: 0, 7, −7
9 wrz 22:06
think: zresztą możesz wszystkie, tylko, ze niekoniecznie ładnie Ci się uproszczą
9 wrz 22:07
sushi_ gg6397228: dawaj takie "x" aby "y" wychodzil calkowity
9 wrz 22:08