na podstawie wykresu funkcji... jazda :/
BenG: Niestety nie wiedziałem jak napisać funkcję więc wrzucam zdjęcie. Chodzi o podpkt.: c) i d)
9 wrz 20:37
9 wrz 20:40
voltage: c. f(−3) = ... pod x podstawiasz −3 do pierwszej funkcji
f(2) = ... pod x podstawiasz 2 do drugiej funkcji.
d. Najlepiej narysuj sobie tą funkcję i wtedy tam gdzie funkcja będzie pod osią x, tam wartości
są ujemne.
9 wrz 20:47
think: podpunkt c i d ...
c) masz policzyć f(−3) i f(2) patrzysz jakim wzorem jest zdefiniowana funkcja dla x = −3 i tak
samo dla x = 2 i liczysz z odpowiedniego wzoru, policz to powiem Ci czy dobrze
9 wrz 20:47
voltage: Cześć think
9 wrz 20:52
BenG: to w końcu pod każdą funkcję mam podstawić −3 i 2 czy tylko −3 do I i 2 do II ? Bo już nie
łapię...
9 wrz 20:55
voltage: zrób tak, jak napisałem
9 wrz 20:58
voltage: −3 do I i 2 do II
9 wrz 20:58
BenG: ok
9 wrz 21:02
BenG: a wyjaśnienie jakieś? Bo jutro mam z tego kartkówkę?
9 wrz 21:02
voltage: tam po prawej masz napisane dla x∊ (−∞,−1) ∪ (3, +∞) czyli to znaczy, że do tej funkcji możesz
wstawić x TYLKO z tego przedziału, u nas to jest −3.
Jeśli chodzi o dla x∊<−1,3> to też tylko z tego przedziału.
Nie możesz np. tego −3 podstawić do drugiej funkcji bo −3 nie należy do <−1,3>
9 wrz 21:09
BenG: aha, no tak. Dzięki wielkie
9 wrz 21:10
think: hej voltage
9 wrz 21:21
voltage: Na razie think
9 wrz 21:26
think: tiaaaa do następnego zadania
9 wrz 21:27
voltage: Znowu odchodzę.... ale wrócę
9 wrz 21:27
think: groźby są karalne...


wiem wiem mam jakieś odchyły na punkcie karalności i więziennictwa
9 wrz 21:29
voltage: Właśnie to coraz bardziej widzę. Ale przynajmniej od razu można Cię z czymś skojarzyć
9 wrz 21:33
think: 
oj tam zaraz... do następnego voltage
9 wrz 21:37