matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
Maxxi:
zad.1 sprawdz, czy istnieje taki kąt α, dla ktorego: a)sinα=
√
2
3
i cosα=
1
5
b)tgα=3 i sinα=
4
5
zad.2 sprawdz, czy zachodzi rownosc: (ctg
2
α−cos
2
α)tg
2
α=cos
2
α
9 wrz 20:21
Maxxi:
wiecie jak to zrobic?
9 wrz 20:44