oblicz cocinus
kama: oblicz cosinus
sin2α+cosα+1=0
9 wrz 19:47
Bogdan:
Która wersja zadania jest poprawna:
A. sin2α + cosα + 1 = 0
B. sin2α + cosα + 1 = 0
9 wrz 20:48
kama: a
9 wrz 21:24
Bogdan:
No to mogliśmy stracić mnóstwo czasu na rozwiązywanie zadania źle zredagowanego.
Skorzystaj z zależności: sin2α = 1 − cos2α
9 wrz 21:28
kama: tyle to ja sama wiem nie wiem co mam dalej z tym zrobić
9 wrz 21:32
Bogdan:
No to zapisz to równanie z podstawionym wyrażeniem 1 − cos2α w miejscu sin2α,
zredukuj wyrazy podobne, potem zastąp cosα jakąś literką, np. literką x.
9 wrz 21:47