Dla jakich wartości m,n,p i q wielomiany w i g są równe
POMOCY!!!!!!!!: Dla jakich wartości m,n,p i q wielomiany w i g są równe
W(x)=x4+mx3+nx2+12x+4
G(x)=(x2+px+q)2
Dla jakich wartości a,b i c wielomiany w i g są równe?
W(x)=a(x−2)(x−3)−b(x−1)(x−3)+c(x−1)(x−2)
G(x)=5x2−19x+18
9 wrz 19:22
kalafiorowa:
wykonaj wszystkie działania i uporządkuj wielomian tak aby był w postaci ax
4+bx
3+cx
2+dx+e i
porównaj współczynniki (a,b,c,d,e) obu wielomianów
mam nadzieje, że zrozumiesz bo nie mam dziś głowy do matematycznego formułowania
9 wrz 19:33
POMOCY!!!!!!!!: Niestety, nie za bardzo rozumiem
9 wrz 19:34