zastosuj prawa De Morgana i podaj zaprzeczenia zdań.
Olaa:
1)Ola ma kota i psa
2) 2−6= −1x(6−2)⋀0 :10<0
9 wrz 18:13
Olaa: Pomocy .

!
9 wrz 18:13
mila: a To jest koniunkcja Zaprzeczeniem koniunkcji jest alternatywa zaprzeczeń
czyli .Ola nie ma kota lub Ola nie ma psa
9 wrz 19:18
miśka: ~ (2−6= −1x(6−2) − :10<0) <=> ( 2−6 ≠ x(6−2) v 0:10>0)
6 wrz 20:19
miśka: POPRAWKA

~ (2−6= −1x(6−2) − :10<0) <=> ( 2−6 ≠ −1x(6−2) v 0:10>0)
6 wrz 20:21
Aga1.: ∼(0:10<0)⇔(0:10≥0)
6 wrz 20:36
kmnmnkl;m: kmkl
12 wrz 18:26
jin: zastosuj prawa de morgana i podaj zaprzeczenia zdań
4 > 3 v 4< 1
13 wrz 18:16
Anna:
e) 7≠ 5 √1=1
f) 4 > 3 v 4 ≤ 1
h) 8*(−1) ≠ (−8)*1 v (√3) do potęgi 2 ≠ √9
Proszę pilne .
15 wrz 18:07
Anna: zastosuj prawa de morgana i podaj zaprzeczenia zdań
e) 7≠ 5 √1=1
f) 4 > 3 v 4 ≤ 1
h) 8*(−1) ≠ (−8)*1 v (√3) do potęgi 2 ≠ √9
Proszę pilne
15 wrz 18:08
Monika: Zad.3 Dana jeste implikacja prosta. Sformułuj implikację jej równoważną.
a) Jeśli liczba jest całkowita, to kwadrat tej liczby jest liczbą naturalną.
b) Jeśli czworokąt nie jest równoległobokiem, to nie jest rombem.
c) Jeśli trójkąt ma co najmniej dwa kąty równe, to jest trójkątem równoramiernnym.
d) Jeśli liczba naturalna nie jest podzielna przez 5, to liczba ta nie jest podzielna przez 10.
15 wrz 18:12
Aga1.: e) w tym przykładzie coś brakuje
f)∼(4>3V4≤1)⇔4≤3⋀4>1
15 wrz 19:16
Aga1.: (p⇒q)⇔(∼pvq)
a)Liczba nie jest liczbą całkowitą lub kwadrat tej liczby jest liczbą naturalną.
Zapisz pozostałe to Ci sprawdzę.
15 wrz 19:20
Monika: e) 7≠ 5 √1=1
15 wrz 21:20
ASIA: Rozwiąż równanie. Pamiętaj o wyznaczeniu dziedziny równania.
a) 6/x=3
b) 16/x kwadrat = 1
c) x kwadrat * (x+7)=0
d) (x kwadrat −1)(x kwadrat +9)=0
e) x+2/x−2=0
f) (x − 1)(x+5)/ x+3=0
g) √x kwadrat + 1 = 1
h) √x kwadrat + 5 = 3
i) x−7/ x kwadrat − 49=0
j) 8x/2x=4
24 wrz 16:27
Michaś: podaj zaprzeczenie z
dania : czytam gazetę lub oglądam telewizję
18 wrz 10:45
Maciek: podaj zaprzeczenie zdań 3>7
9 sty 15:29
pigor: ..., po prostu 3 nie większe od 7 tzn, 3 mniejsze lub równe 7,czyli
tak zapisując : ¬ (3 >7) ⇔ 3 ≤ 7 ...i tyle , albo inaczej dalej ⇔ 7 ≥3. ...
9 sty 15:45