matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Kasia:
Rozwiąż równanie x
3
-2x
2
-x+2=0
27 gru 12:35
wjmm:
x
3
-2x
2
-x+2=0 x
2
(x-2)-(x-2)=0 (x-2)(x
2
-1)=0 (x-2)(x-1)(x+1)=0 x
1
=2 x
2
=1 x
3
=-1
27 gru 12:59