układ równań
KaTe: czy rozwiązaniem układurównań : x+2y=3
−x+y=2
będą liczby y=−5 , x=−7?
9 wrz 15:17
Svanar: −−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−+
3y=5
jak widać nie
9 wrz 15:19
KaTe: czy ten układ może mieć kilka rozwiązań?
9 wrz 15:24
Svanar: nie, ten układ ma tylko jedno rozwiązanie
9 wrz 15:25
KaTe: obojętne jest czy x wyznaczamy z pierwszego równania czy z drugiego rozwiązując metodą
podstawiania?
9 wrz 15:31
Svanar: metodę rozwiązania możesz wybrać dowolną. Ja rozwiązywałem metodą przeciwnych współczynników
9 wrz 15:32
KaTe: dzieki
9 wrz 15:34