matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
mati:
Bardzo prosze o pomoc:( √2 oblicz miare kąta ostrego rombu o obwodzie 4a i polu 2 a2
27 gru 09:08
Gwiazdka:
P=a*h czyli a*h= (1/2)*
√
2
*a
2
h= (1/2) *
√
2
*a h/a= sinα to sinα=
√
2
/2 → α= 45
o
27 gru 14:25