matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pole siatki graniastoslupa
pegi:
Pole trojkata ABF, bedacego przekatna graniastoslupa rowna sie 9
√
7
cm
2
. Oblicz dl. krawedzi i pole siatki.
http://rapidshare.com/files/417915152/Graniastoslup.bmp
8 wrz 22:13
sushi:
trzeba zrobic uklad rownan srodek odcinka AB= S 9
√
7
= a* S * 0.5 CF
2
+ h
podstawy
= S
2
h
podstawy
=
a *
√
3
2
8 wrz 22:36