| 1 | 1 | 1 | ||||
( | + | )(sinα+cosα) = | +2 | |||
| sinα | cosα | sinαcosα |
| 1 | 1 | sinx | cosx | |||||
L = ( | + | )(sinx + cosx) = 1 + | + | + 1 = 2 + | ||||
| sinx | cosx | cosx | sinx |
| sin2x + cos2x | 1 | |||
= 2 + | = P | |||
| sinxcosx | sinxcosx |
| 1 | 1 | |||
L=( | + | )(sin + cos)= | ||
| sin | cos |
| 1*cos | 1*sin | |||
( | + | )(sin + cos)= | ||
| sin*cos | cos*sin |
| cos + sin | ||
( | )(sin + cos)= | |
| sin * cos |
| (cos + sin)*(sin + cos) | |
= | |
| sin * cos |
| cos*sin+sin*cos+sin2+cos2 | |
= | |
| sin * cos |
| cos*sin+sin*cos+1 | |
= | |
| sin * cos |
| 2sin*cos+1 | |
= | |
| sin * cos |
później to co mi zostało w postaci ułamka sprowadziłam
do wspólnego mianownika i na końcu licznik zamieniłam z jedynki trygonometrycznej
nic tam więcej nie kombinowałam.
| 2sin*cos+1 | 2sin*cos | 1 | 1 | ||||
= | + | = 2 + | |||||
| sin cos | sin cos | sin cos | sin cos |
tym bardziej, że ja już nie
mam motywacji do tego aby poszerzać swoją wiedzę matematyczną, mam w końcu pracę, w której
powinnam się rozwijać.
pozdrawiam kimono machen
albo jak dopada mnie czarna
rozpacz, że już nie wiem jak coś wytłumaczyć, żeby ktoś w końcu zatrybił. Ale co prawda, to
prawda, przyjemność mam ogromną gdy widzę, że trud się opłacił i ktoś załapał.
Ale... nie rób ze mnie tak bezinteresownej osoby, to że nie mam motywacji do poszerzania wiedzy
matematycznej wcale nie znaczy, że chcę aby wiedza którą posiadam zniknęła z upływem czasu i z
powodu nie używania tej wiedzy
także nie pomagam wyłącznie dla satysfakcji, ale też dla
siebie, żeby tej wiedzy nie utracić.
Trochę spóźnione, ale dobrej nocy, cobyś jutro miał znowu siły stanąć do boju z ogromem zadań,
które ostatnio się tu pojawiają.