funkcjaa liniowa :(
elunia : 4x−12−4x−2y=x−y
x+y+12=0
pomozcie
8 wrz 21:08
Kacper: widze ze nie jestem jedyny z funkcjami....
8 wrz 21:09
Edek: jeśli dobrze tylko to zapisałaś to rozwiązaniem jest jedynie para liczb
x=−y−12
y∊R
8 wrz 21:11
Elunia: Odpowiedzi z ksiazki
(x, −x−12), X∊R
Tylko powiedz mi jak do tego mam dojsc
8 wrz 21:13
Edek: zredukuj pierwsze równanie do jak najprostszej postaci i porównaj je z drugim równaniem
8 wrz 21:15
Elunia: pomozsz mi w tych funkcjach? gg 10835250 jak mzoesz to bardzo prosze o pomoc bo mam kilka zadan
jeszcze...
8 wrz 21:17
Edek: napisz je tutaj będzie mi łatwiej, bo nie mam dostępu do gg na tym kompie
8 wrz 21:18
Elunia: Dobra jak bede miała cos z czym nie moge dac sobie rady to napsize
8 wrz 21:21