jjjjjjjj
SJZ: Spośród wszystkich liczb czterocyfrowych w których zapisie uzyto tylko cyfr 2,3,5 i 6 losujemy
jedna liczbe. Oblicz prawdopodobieństwo tego, że wylosowana loiczba:
a) nie dzieli sie przez 5
b) jest nieparzysta lub dzieli sie przez 5
c) jest parzysta lub dzieli sie przez 5
8 wrz 21:02
sushi_ gg6397228: P(A)= liczba możliwości4
mamy 4 liczby wiec moc omega=4
a) liczba niepodzielna przez 5 to musi byc wylosowana 2,3,6 −−> 3 mozliwości
P(A)=34
b) 3,5 −−> czyli 2 mozliwości
c) 2,5,6 −−> czyli ... mozliwości
8 wrz 22:40
ada: źle to jest
7 paź 16:58