|
| ||||||||||||||
+ | = 56 | ||||||||||||||
|
|
| ||||||||||||||||||||||
+ | = | |||||||||||||||||||||||
|
|
| (n+1)! | (n−2)!*(n−1)*n*(n+1) | ||||||||||||||||||||||||
+ | = | = | = | =
| ||||||||||||||||||||||||
| 3!*(n−2)! | 6*(n−2)! |
| ||||||||
nie rozumiem tego momentu z przejściem na | . To jest z jakiejś zależności ? | |||||||
Jeżeli jej nie znasz, to
|
| n! | n! | |||||||||||||||||
+ | = | + | =
| |||||||||||||||||
| 2!*(n−2)! | 3!*(n−3)! |
| (n−2)!*(n−1)*n | (n−3)!*(n−2)*(n−1)*n | |||
= | + | =
| ||
| 2*(n−2)! | 6*(n−3)! |
| (n−1)*n | (n−2)(n−1)*n | (n−1)*n*( 3 +n−2) | ||||
= | + | = | =
| |||
| 2 | 6 | 6 |
| (n−1)*n*(n+1) | ||
= | ||
| 6 |