pilne ;(
hektor: Pomóżcie rozwiązać, próbowałem sam i nie dałem rady wiem co mam robić ale nie wychodzi:
Napisz równanie prostej zawierającej wysokość CD trójkąta ABC gdy:
a) A = (1, −4)
B = ( 5, 2)
C = (3, 4)
b) A= (2,0)
B=(5,6)
C = (3,−1)
8 wrz 18:59
Svanar: wskazówka: piszesz równanie prostej AB, a potem równanie wysokości: prostej prostopadłej do
prostej AB przechodzącej przez punkt C
8 wrz 19:03
monia: Oblicz objętość graniastosłupa prawidłowego trójkątnego, którego wszystkie krawędzie mają
dlugość5 cm
8 wrz 19:51