matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz pochodne cząsteczkowe pierwszego i drugiego rzędu poniższej funkcji oraz
tomek:
z= x
2
y
3
− x sin y
8 wrz 17:19
Edek:
z'x=2xy
3
−siny z'y=3x
2
y
2
−xcosy z''xx=2y
3
z''xy=6xy
2
−cosy z''yx=6xy
2
−cosy z''yy=6x
2
y+xsiny
8 wrz 17:29