matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
;**
kaja:
przedstaw iloczyn w postaci potęgi o wykładniku dodatnim. przyjmij że a≠0.
1
a) a
7
* (
)
2
* a
−8
=
a
POMOCY
8 wrz 16:50
xxx:
https://matematykaszkolna.pl/strona/186.html
8 wrz 16:53
Edek:
1
a
7
*a
−2
*a
−8
=a
−3
=(
)
3
a
8 wrz 16:53
kaja:
dziękuje
8 wrz 16:58