matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz.
DD:
a)
3
√
27+64+125
b)
√
25
−
√
16
+
3
√
27
c)
3
√
343
+
√
1,96
−
3
√
2,744
d)
√
144
+
3
√
72+144
8 wrz 16:44
buuu:
a)3+4=5=12 b) 5−4 +3=4
8 wrz 17:04