matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
mi:
Wiadomo,że tgα=2
1
3
. Wynika z tego że stosunek cosα : sinα jest równy
jak to zrobic
8 wrz 16:41
Edek:
sinα
7
tgα=
=
cosα
3
a więc ...
8 wrz 16:42
xxx:
cosx
= dokończ wzór
sinx
8 wrz 16:43