Które z podanych liczb nie należą do zbioru liczb całkowitych?
DD: 3√216 ; √√16 − 4 ; 5√12 ; 4√256
8 wrz 16:40
Edek: 216=63
√16=4
256=44
a teraz?
8 wrz 16:41
Lolcia9: 1. przekształć wyrażenie, korzystając z wzorów skróconego mnożenia....
sprawdzić chcę wynik..



(2x
2−5y)
2=
9 wrz 16:53
Sajmoon: Które z podanych liczb należą do podanych przedziałów:
a − jedna druga
b − 5 do potęgi −2
c − 0.001
d − π czyli 3,14
e − 500
f − 2 razy 10 do potęgi 15
No i przedziały
A− (0 i
∞)
B− < −4 i −2 >
C− (−
∞ i do jednej trzeciej )
D− ( −
∞ i o >
E− < −10 i 10 )
F− ( 1 i 6 >
Prosze o pomoc
21 wrz 19:24
Krzysiek: No popatrz Wezmy a czyli 1/2 napewno do A i E i tyle . Wezmy b) ile to jest 5−2. patrzysz na
wzor a−n=1/an czyli =1/25. To 1/25 nalezy do ktorego przedzialu . napewno do A C i E. . Np
dlaczego 1/25 nalezy do C ano dlatego ze 1/25<1/3 Zgadzasz sie . Reszte prosze zrobic samemu
. Popatrz na liczbe i zobacz do ktorego przedzialu pasuje.jak zauwazyles nie musi byc to tylko
jeden przedzial
21 wrz 20:57
Sajmoon: Bardzo dziękuje
22 wrz 17:58
Sajmoon: Prosze o gotowe dzialanie.
Rozwiąż nierówność
A) Trzy Cawarte − x kreska umalkowa −2/ 2 ≤ 1
B) Kreska ulamkowa 1−2x / 5 > 3X+2/2
C) 0<3 (2x + 2 −5 (1−x ) −1
Prosze bardzo o pomoc
1 paź 15:47
Kiki: Które z podanych liczb nie należą do zbioru liczb całkowitych?
3√−216 ; √√16 − 4 ; 5√12 ; 4√256
3 paź 18:19
Sajmoon: KiKi
Nie
Tak
nie
nie
3 paź 18:57