matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
JAk to rozwiazac
zxcz:
Dla kąta α zachodzi równość 4tgα= 3 sin
2
α+3cos
2
α wtedy tgα jest równy?
8 wrz 16:26
Godzio:
4tgα = 3sin
2
α + 3cos
2
α 4tgα = 3(sin
2
α + cos
2
α) −−− dokończ, masz w nawiasię jedynkę trygonometryczną
8 wrz 16:29