help
mija ; *: przedstaw iloczyn w postaci potęgi o wykładniku ujemnym
| | 1 | | 1 | | 1 | |
a) |
| * 16 * |
| * |
| = |
| | 4 | | 25 | | 8 | |
help me ; *
8 wrz 16:24
Godzio:
16 = 2 * 2 * 2 * 2 = 2
4
mnożąc potęgi o tej samej podstawie wykładniki dodajesz:
a
n * a
m = a
n + m
8 wrz 16:31
mija: | | 1 | |
ejj... nie kapuje... czyli to |
| ma być 2−4 |
| | 8 | |
8 wrz 16:36
Godzio:
ile dwójek pomnożone przez siebie da 8 ?
8 wrz 16:37
8 wrz 16:43
mija: czyli 2−3
8 wrz 16:45
mija: bardzo dziękuje
8 wrz 16:46
Godzio:
8 wrz 16:48