matematykaszkolna.pl
Wytłumacz geek: Witam, chciałbym aby ktoś mi wytłumaczył problem który zamieściłem tutaj: https://matematykaszkolna.pl/forum/forum.py?komentarzdo=2438, kompletnie nie wiem jak zacząć od czego zacząć chociaż pomysłów mam dużo. Z góry dziękuje.
8 wrz 15:46
Anna: Uważaj, bo admin może Cię ochrzanić za wrzucanie linków. Przeszukałeś najpierw forum czy przypadkiem nie ma już tutaj zadania, którego szukasz?
8 wrz 15:49
8 wrz 15:54
geek: To co pomoże ktoś? − bardzo mi na tym zależy, im szybciej zrozumiem tym szybciej będą mógł robić trudniejsze przykładyemotka
8 wrz 16:03
geek: @Anna, ja nie szukam zadania, tylko proszę o wytłumaczenie mojego problemu. Mogłabyś wpierw przeczytać co napisałem w tym linku.
8 wrz 16:12
b.: ''i na podstawie tego, że punkt K oraz M znajdują się na samym środku więc będą miały kąt 60 stopni,'' −− mnie to nie przekonuje, tu wlasnie przydaje sie tw. Talesa
8 wrz 16:52
b.: albo moze inaczej −− w ktorym miejscu w swoim rozumowaniu wykorzystujesz to, ze A C E leza na jednej prostej?
8 wrz 16:54
geek: @b: wiem:(, a mógłbyś mi dać wskazówki jak najczęściej rozwiązywać takie zadania, itp?
8 wrz 16:55
b.: ad 2497: punkt 3) jest istotny, chociaz moze daloby sie go sformulowac inaczej (tj. moze daloby sie uniknac wprowadzania oznaczenia α) −− chociaz nie widze, jak mozna by to zrobic
8 wrz 16:57
b.: ,,wskazówki jak najczęściej rozwiązywać takie zadania'': rzadko rozwiazuje takie zadania, wiec nie potrafie napisac ogolnych wskazowekemotka moze ktos inny napisze na pewno dobrze rozwiazac duzo zadan tego typu emotka
8 wrz 17:00
geek: Właśnie dlatego to robięemotka bo z tego co patrzyłem zawsze są na maturze − a można zrobić tak(uznają w ogóle taki sposób, że) napisał bym np. tak jak Pan Jakub na tej podstronie 2497 + jeszcze klika pierdółek (mogły by być błędne) to uznaliby mi takie rozwiązanie? Lub jeśli bym zrobił tak, że zakręciłbym się w kółku, czyli napisał to + w inny sposób jeszcze raz to samoemotka, wiem, że to masło maślane, maślane masło − ale uznaliby coś takiego?
8 wrz 17:04
geek: juz sie nikt do dyskusji nie dołaczy?emotka
8 wrz 18:25