matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
przekształcanie wzorów czy dobrze
eses:
Ep = GMm/R
2
*h wyznaczyć R,M Ep/1 = GMmh/R
2
EpR
2
=GMmh / :Ep R
2
= GMmh/Ep
√
GMmh/Ep
= R Czy dobrze wyznaczyłem R
8 wrz 11:04
Svanar:
Wygląda dobrze
8 wrz 11:10