Geometria
Tomek: Jeszcze jedno zadanko

Oblicz pole pow.i objętość graniastosłupa prostego, którego podstawą jest rąb o przekątnych
długości 12cm i 16cm wiedząc, że przekątna ściany bocznej ma długość 22cm.
7 wrz 22:30
robinka: a próbowałeś to policzyć ?
7 wrz 22:32
Bogdan:
rąbać można drewno, tu jest romb
7 wrz 22:34
Tomek: Tak, ale pole całkowite wyszło 192+320 √6 a V=800√6
7 wrz 22:34
Tomek: sorki szybko pisałem nie zwróciłem uwagi
7 wrz 22:35
robinka: a=10
22
2=10
2+h
2
h=
√384
h=4
√24=8{6}
7 wrz 22:41
Tomek: Dzięki
7 wrz 22:44