matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
potrzebne na jutro... pomocy:(
Klaudyna:
Mając dane: W(x)= 2x
2
−3 G(x)= 2x
2
−3x+5 H(x)= (1−x)
2
uporządkuj welomian S(x)= (x−1)(x+1) * |
G(x)
2(x)
W(x)
H(x)
|
7 wrz 21:46
Klaudyna:
2(x) powinno byc pod G(x), a W(x) powinno być pod H(x)
7 wrz 21:48