zad
Bernadetta: z jakich wzorow tu skorzystac ?
4√17−12√2*(3+2√2)1/2
7 wrz 21:01
Kejt:
4√17−12√2*√3+2√2=√16(17−12√2)(3+2√2)=...
7 wrz 21:11
TOmek : 4√17−12√2 * √3+2√2
a12=√a
√a2=|a|
2√2=2ab
√2=ab
a=1
b=√2
√3+2√2 = √(1+√2)2 = | 1+ √2 |
17−12√2−> coś mi tu nie może wyjść wzór skróconego mnożenia ...
7 wrz 21:11
TOmek : Kejt... respect
7 wrz 21:12
Godzio:
TOmek
−12√2 = −2ab
6√2 = ab => a = 3, b = 2√2
7 wrz 21:13
TOmek : w Kiełbasie jest dużo podobnych zadań, jeszcze to wyćwicze
7 wrz 21:15
Bernadetta: dobra dzieki juz wiem o co biega
7 wrz 21:24