Rzucono dwiema kostkami:zieloną i żółtą> na kostce zielonej otrzymano parzystą l
Basia: Rzucono dwiema kostkami:zieloną i żółtą> na kostce zielonej otrzymano parzystą liczbę oczek, a
na kostce żółtej − liczbę oczek mniejszą od 4. Ile jest możliwych takich wyników? Zbiór
wyników tego doświadczenia przedstaw w postaci drzewa. Wiem o co chodzi w tym zadaniu, moje
spostrzeżenia : zielona A= /2, 4, 6 / żółta B= /1, 2, 3 / /A/=3 /B/=3 /A/* /B/ = 3*3 = 9 czy
to jest dobrze? a jak narysować to drzewo bo jak dla mnie to trzeba narysowac 2 drzewa?
odpowiedzcie mi...pozdrawiam
7 wrz 19:34