czy to tak bedzie??
Bernadetta: rozwiąz rownanie
√13−4√3= 2√3 −1 /*2
(p{13−4√3)=(2√3 −1)2
13−4P{3}=4√3−4√3 −1
13−4√3=−1
7 wrz 19:07
Bernadetta: pomyłka bedzie 1 prawej strony
7 wrz 19:09
Maciek:
√13−4√3= (2√3 −1) /*2
13−4√3=12−4√3+1
L=P
7 wrz 19:11
Bernadetta: dzieki
7 wrz 19:14
Bernadetta: co tu trzeba zrobić
√9−4√5 −
√6−2√5= −1
7 wrz 19:28
Eta:
Ostatnie zad.
9 −4√5 = ( 2−√5)2 ..... = 4 −4√5+5= 9 −4p[5}
6 −2√5= ( 1 −√5)2
√a2= I a I
zatem: I 2 −√5 I − I1−√5 I = −2 +√5 −( −1 +√5) = ....... dokończ
7 wrz 19:36
Bernadetta: to na pewno do mnie
7 wrz 19:39
Bernadetta: −2 +√5+2−√5=0
7 wrz 19:44
Bernadetta: czynik tego działania to 18−4√5=1
7 wrz 19:51
Eta:
dokończenie:
−2 +
√5 +1 −
√5=
−1
L=P
7 wrz 20:08
Bernadetta: to akurat prawda moja wina
7 wrz 20:10