Rzucono dwiema kostkami:zieloną i żółtą> na kostce zielonej otrzymano parzystą l
Arek: Rzucono dwiema kostkami:zieloną i żółtą> na kostce zielonej otrzymano parzystą liczbę oczek, a
na kostce żółtej − liczbę oczek mniejszą od 4. Ile jest możliwych takich wyników? Zbiór
wyników tego doświadczenia przedstaw w postaci drzewa.
Wiem o co chodzi w tym zadaniu, moje spostrzeżenia :
zielona A= /2, 4, 6 /
żółta B= /1, 2, 3 /
/A/=3 /B/=3
/A/* /B/ = 3*3 = 9
czy to jest dobrze

? a jak narysować to drzewo

bo jak dla mnie to trzeba narysowac 2
drzewa

? odpowiedzcie mi...pozdrawiam