Funkcje
Ona! ;): Za pomocą układów nierówności liniowych opisz zbiór punktów należących do trójkąta ABC.
A(−2;4) B(5;−1) C(3;5)
Co mam rozumieć przez polecenie "opisz zbiór punktów"

? Czy ktoś wie jak to zrobić?
Bardzo proszę o pomoc!
7 wrz 18:54
Eta:

Δ ABC wyznacza układ nierówności:
równanie prostej AB : y =a
1x+b
1
równanie prostej AC: y= a
2x +b
2
równanie prostej BC: y= a
3x+b
3
układ nierówności:
{ y
≥a
1x+b
1
{ y
≤ a
2x+b
2
{ y
≤ a
3x+b
3
Wyznacz równania tych prostych i zapisz ten układ nierówności
7 wrz 20:05
Ona! ;): dzięki wielkie!

bardzo mi pomogłaś
7 wrz 20:30
Ona! ;): I teraz w z tych układów nierówności które już zapisałam muszę wyliczyć x i y? I to będzie
rozwiązanie? czy z każdego osobno wyliczyć x i y i wziąć część wspólną tych przedziałów
które otrzymam?
czy jak?
7 wrz 21:09
Ona! ;): z tego układu *
7 wrz 21:09