matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wykaż że liczba jest liczba całkowita
storczyk 16:
(6−20
1
/2)
1
/2−(6+20
1
/2)
1
/2
7 wrz 18:13
M:
23 kwi 11:46
Miś Uszaty:
√
6−
√
20
−
√
6+
√
20
=k k∊Z
√
6−
√
20
=
√
5
−1
√
6+
√
2
=
√
5
+1
√
5
−1−(
√
5
+1)=−2∊Z
23 kwi 15:38