jednokładnośc
mambaxD: JEDNOKŁADNOŚĆ.Proszę o pomoc, wskazówki itp

1.Punkty A i A' są jednokładne, przy czym środkiem jednokładności jest punkt O(0,0). Oblicz
skalę s jeśli
A(−3,1) ; A'(6,−2)
2.Dane są punkty O i X oraz niezerowe odcinki długości m i n (m>n). Znajdź te punkty:
J
2O (X)
7 wrz 18:04
ewu: w 1 s=−2
7 wrz 18:44
ktoś: Zad.1
J
so (A)=A' OA'=s*OA
[6;−2]=s*[−3;1]
[6;−2]=[−3s;s]
s=−2
6 wrz 16:37
Piotr:
przeciez to temat sprzed 2 lat !
6 wrz 16:39
ICSP: każda pora jest dobra aby odświeżyć temat sprzed dwóch lat
6 wrz 16:39
Piotr:
nie rozumiem po co to ludzie robią
6 wrz 16:42
gaw: no mi sie akurat sprzydało
12 wrz 01:12
sss: mi też, dziękuje
2 kwi 20:05
zoska: ja też dziękuje
4 wrz 16:31
jam: mi również
10 wrz 22:43