Pole równoległoboku o bokach długości 2 p{3} i 3 p{2} wy nosi 3 p{6}. Miara kąta
jameeesik: Pole równoległoboku o bokach długości 2 √3 i 3 √2 wy nosi 3 √6. Miara kąta ostrego równo
−
ległoboku jest równa/
7 wrz 17:39
Kejt:

P=3
√6
a=2
√3
| | 3√6 | | 3√18 | | 3√2 | |
h= |
| = |
| = |
| =1,5√2 |
| | 2√3 | | 6 | | 2 | |
7 wrz 18:07
jameeesik: czyli 60 stopni?
7 wrz 18:10
Godzio: 30o
7 wrz 18:11
7 wrz 18:11
jameeesik: ups. 30. racja.
7 wrz 18:16
Eta:
P= a*b *sinα
| | P | | 3√6 | | 1 | |
sinα= |
| = |
| = |
|
|
| | ab | | 6√6 | | 2 | |
α= 30
o
7 wrz 18:17