matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie
Wojtek:
Rozwiąż równanie a) (x+3)
2
−(x+2)
2
=7x
2
b) (2x−1)(x+3)=(x+3)
2
c) (x+2)
2
+(x−2)
2
=8x Byłbym wdzięczny za rozwiązanie tych zadań. Kwadratówka jakoś mi nie idzie
7 wrz 17:11