Oblicz
:): Oblicz:
a).sin (−330stopni)
b)cos1140 stopni
c).tg (−720stopni)
d).tg 495 stopni
7 wrz 17:08
Godzio:
si(−330) = sin30 = ...
cos(1140) = cos(3 * 360 + 60) = cos60 = ...
tg(−720) = tg0 = ...
tg(495) = tg(135) = tg(90 + 45) = −ctg45
7 wrz 17:11
:): dziękuję bardzo
7 wrz 17:17
Adder: Oblicz cos(−495)
5 sie 18:42
matura : wzory redukcyjne
| | √2 | |
− |
| jak dobrze przekształcam |
| | 2 | |
5 sie 18:45
Adder: Dziękuję wyszło mi tak samo
5 sie 18:50
matura :
5 sie 18:53
Janek191:
| | 1 | |
sin ( − 330o} = − sin 330o = − sin ( 360o − 30o) = − ( − sin 30o) = sin 30o = |
| |
| | 2 | |
6 sie 07:38